ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

Ο Αγιασμός στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14-9-2020 και ώρα 10.30 στον προαύλιο χώρο με την παρουσία μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα θα χρησιμοποιηθεί η είσοδος (καγκελόπορτα), που βρίσκεται από την πλευρά της πλατείας. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα υποδέχονται τους/τις μαθητές/τριες και θα τους/τις κατευθύνουν σε συγκεκριμένα σημεία του προαύλιου χώρου, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις. 

Οι μαθητές/τριες που μεταφέρονται με το λεωφορείο, θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10.30 και θα αποχωρήσουν στις 11.15. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μέσα στο λεωφορείο.

Αμέσως μετά τον Αγιασμό η Διευθύντρια θα δώσει συνοπτικά ορισμένες οδηγίες στους/στις μαθητές/τριες και θα αποχωρήσουν.

Από την Τρίτη 15-9-2020 το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά, Πρόωρη Υποδοχή (07.00-08.00), Πρωινό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα και Ολοήμερο Πρόγραμμα έως τις 15.00 (λόγω έλλειψης ωρών ειδικότητας δασκάλου). Για το πρόγραμμα του Ολοήμερου θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από Δευτέρα.

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και θα ενημερωθείτε για ζητήματα, που σχετίζονται με τα καινούρια δεδομένα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω κορωνοϊού ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι, στο εσωτερικό του Σχολικού Συγκροτήματος η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και για τον λόγο αυτόν οι μαθητές/τριες χρειάζεται από την Τρίτη 15-9-2020 να έχουν μαζί τους μάσκα και να τη φορούν στο εσωτερικό του σχολείου. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό καθαριότητας αλλά και για κάθε άτομο, που επισκέπτεται το σχολείο.

Καλό είναι οι μαθητές/τριες να έχουν μαζί τους 3-4 μάσκες σε καθημερινή βάση.

Σας παρακαλούμε να συζητήσετε με τους/τις μαθητές/τριές μας για τη σωστή χρήση της μάσκας, τις αποστάσεις, την αποφυγή ανταλλαγής αντικειμένων και τη σωστή υγιεινή των χεριών.

Το ίδιο θα κάνουμε με τους/τις μαθητές/τριές μας και όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ώστε να είμαστε στον βαθμό του δυνατού όλοι και όλες ασφαλείς.

Να θυμόμαστε το χρυσό τρίπτυχο:

μάσκα, αποστάσεις, υγιεινή των χεριών (πλύσιμο με σαπούνι ή χρήση αντισηπτικού διαλύματος).

https://eody.gov.gr/loimoxi-apo-to-neo-koronoio-sars-cov-2-covid-19-odigies-gia-ta-dimotika-scholeia-aygoystos-2020/

https://edu.klimaka.gr/sxoleia/genika/3191-koronaios-ncov

https://www.minedu.gov.gr/news/46269-09-09-20-ekgyklios-gia-ti-leitourgi-a-ton-dimotiko-n-sxolei-on-gia-to-sxoliko-etos-2020-2021

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου